Mar 25, 2010

destinasi bulan madu

thn ni, familiku masih belum ke mana2. thn lps kami ke bandung-jakarta, dan mekah-madinah-taif. destinasi thn ni?blum ditentukan.


kami sebenarnye berdepan kekangan masa pada thn ini. i Allah bulan 7 ni, aku akan mempunyai anak sedara pertama!wah....dh nk jadi uncle dh aku ni.biar btol..abg aku kate, die nk anak die panggil aku ayh ngah, panggil adikku akim ayh cik dan koe ayh su. ayh ngah?tue nye rase..panggil uncle yoe bleh x big bro?hehe

skrg dh pun nk masuk bulan 4. kak iparku sedang sarat, jadi aku rase aku sshla untuk bercuti thn ni. lps ade baby, lagi ssh rasenye kn? aku sebenarnye sgt suke bercuti. dengan budak2 rohok molek, kami plan nk g kenyir thn ni, slps ke langkawi thn lps. hrp2 jadi la. n aku juge plan nk ke sabah dgn kawanku azroul akhir thn ni. tp sumenya nk pakai duit tu. so aku perlu keje kuat!

n 2 hari lps aku dapat tugas dari pakcikku. die suruh aku survey tiket flight n penginapan ke beijing/canada/gold coast utk akhir thh ni. mase browse nk buat budget utk family day kitaorg ni (aku smmgnya ajk tugas2 khas.huhuh), aku terjumpa la pakej percutian ni. aku agak berminat. naik starcruise virgo. 4 hari 3 mlm. naik di penang, pegi hatyai, singgah langkawi, then blk penang. harga pakej ade dlm rm2500++ sorg. aku tgk gambar n bace review, mcm best je ni, aku pn xpnh naik kapal besar2. feri adela.
star cruise virgo
bilik2 dlm star cruise virgo
main lobby...mcm hotel 5 star tu
laluan bilik2 pun mcm dlm hotel

aku pn go through la pakej die..em..star cruise ni btul2 mcm bandar terapung. dalam kapal ni ade cinema, theater, karaoke room, restaurants, pools, gyms, n so on. waa...mcm best je.

review mengatakan, percutian atas kapal ni memberi pengalaman baru. kite bukan 24 jam duk ats kapal, as kita juga akan trn di penang, hatyai dan langkawi. blanje di tempat2 ni tidak termasuk dlm pakej. jadi dkt2 RM3k jugakla sorg.

utk family dgn ank2 kecil, mmg tak sesuai. sbb yela tgh laut. msti bimbang plak kalo ade budak2 ni. jadi, honeymoon la yg plg sesuai kn?

aku pnh bercadang nk pegi honeymoon di new zealand (konon2 banyak sgt la duit aku). mahal lagi rasenye ke sana kn?so aku rase star cruise ni pn dh cukup baik n memberikan pengalaman indah. chewahhh!

ok.yg penting skrg, kene kawin.hahaha

Reactions:

2 comments:

wow . . bestnyer . . xsgka kte nie sbulu kn . . aq pun mg b'cdg nk honeymoon kt new zealand . . tp . . mg romantik gler lah gmbr2 yg kaw bg tgok td . . law lah aq dpt g sne . . hmmm . . msti best . . pa lg bla bsama yg t'syg . .

yup....pakcik bese pegi nz...tgk gmbar2 die mmg lawa pun

Post a Comment

Ads

Shamsian